KULLANICI TEKNOLOJİ HATALARI - CIO Günlüğünden

Merkeze uzak üretim tesislerinde kullanıcılar L2 swithin fişini çekip telefonu şarja takıyorlardı. Sonra epostalarınız çalışmıyor diye bizi arıyorlardı.
************
 restoran zincirlerimizin birindeki mesul müdüre acil durumda fiziksel müdahale edebilsin diye sistem odasının anahtarını teslim etmiştik.
Daha sonra ilgili sistem odasındaki sunucudan yasaklı ve müstehcen sitelere girdiğini tespit ettik.
**********Ya bunlari kitap yapsak :)
************Son kullanıcı hikayeleri diye bir magazin eki yayınlamak lazım
*** 🤩
Bir tane de help deskten örnek vereyim. Mağaza personeli bilgi işlem çağrı merkezini ağrıyor ve bilgisayarda sorun var diyor. Bilgi işlemci bilgisayarınızın adını söyler misinz diye soruyor. Cevap: DELL
***** Adam haklı monitorun üzerinde kocaman Dell yazıyor
Bunları toplasak enaz 20 cilt Ansiklopedi olur.
**********Kullanıcı Yazıcı’nın fişini çekmiş. Telefonunu şarj ediyor. Sonrada yana yakıla İT arayıp acil çıktı alması gerektiğini ve Yazıcı’nın çalışmadığını söylüyor. :)
Hoş hatıralar bunlar :)

*****Vay be dünya amma değişti , bir zamanlar pc nin cdliğini kahve fincanı koyma yeri zannedenler vardı, antivirüs için dezenfektan kullanan, şimdi bitcoin makinası 👏

Bir seferinde mühendislik öğrencilerinden bir grup notebook larını network e bağlayıp hoca makinalarına sızmaya  çalışmıştı. Sınav sorularını çalmaya teşebbüs...

 Bizde seneler once tel destegi verirken, “bilgisayarin acma dugmesini basili tutun” talimati vermistim. Kapanmayinca “bir sn” deyip gittim yanina. Gittigimde hala monitorun acma kapatma dugmesini basili tutuyordu kullanici.

Bir de cd ye kaset deme olayi var ki hic girmeyeyim 😁

***** Taze bir olay'da benden gelsin. Sabah, departman yöneticilerinden birisi aradı ve "Neden yetkilerimi kaldırdınız Share Point üzerinde işlem yapamıyorum. Folder açamıyorum ve dosyaları düzenle yemiyorum" dedi. Yapılan kontrollerde yetkilerinde bir değişiklik yapılmadığı tespit edildi ve nasıl yapmak istediğini göstermesini istedik.
1- Doküman kütüphanesi olmayan yerde (Dokuman kütüphanelerinin grup başlığı) folder  açmaya çalışıyordu ve eskiden bunu yapabildiğini iddia ediyordu.
2- Düzenlemek istediği dokümanı seçmediği için menu'de düzenle butonu aktif olmuyordu.

****Sabah şekeri olmuş  (Gerçi yetkileri kaldırıp, yönetici şikayet edince geri verdiğinizden kuşkulanmadım değil 😜)
***** *👏 👏 👏
**** I&q departmanından bir arkadaştır eminim bizde de çok oluyor 😆😆
*****2 gün öncenin bir olayı da bizden gelsin!

Telefon geldi.
"Program çalışmıyor."
"Tamam, uzak bağlantı verir misin bakalım."

Bir an düşündü, tam verecekti ki...
"Uzak bağlantı veremem, burada internet yok!"
Telefonda bir sessizlik oldu.
"Program internet olmadan çalışmaz, değil mi?", diye biraz da mahcup bir eda ile usulca telefonu kapatıverdi.😀
*******çok iyiymiş🙂)böyle güzel anları paylaşalım lütfen🙂))
**Bir keresinde Ekran temizleyici siprey isteyen asistana siyah siprey boya vermistim. En son monitorden boyayi asetonla temizlemeye calisiyordu :)

****Birgün bizim cocuklari ariyorlar ... Sular kesik burada diye. Biliyorum siz bakmıyorsunuz ama kimi arayacagimi bilemedim diyip kapatiyor telefonu

****bunun bir benzeri ham binaya taşınacağız binanın bütün düşük ,yüksek akım elektrik,panolar,regülatör,upsler,sistem odası,videowall ,kapı giriş çıkışları gibi bir çok işleri yaparken doğal olarak yükseltmeden tavana kadar bir çok inşaat işindede bulunuyorsun,tüm istasyonları taşımışız,herkes sorunsuz taşınmış satış ofisleri çalışıyor 5 saat kesinti ile yapmışız planlama müdürü beni arıyor bizim kattaki pisuvardan su gelmiyor dedi..neyse cevabı burada yazmıyorum🙂))

*** oracle çalışmıyor,ortak alana giremiyorum, internet çalışmıyor,dahilim değişmiş,bilgisayarım çalışmıyor,televizyon çalışmıyor,giriş çıkışları yapamıyorum dese neyse..en son patladığım noktaydı🙂)

**** Eski şirketimde klima arızalanıyor, patron bizi arıyor. Klima çalışmıyor. Gidiyoruz e servis çağıralım diyoruz e kumandası var siz yapamaz mısınız yanıtı alıyorum 🙄 devreler yanıyor bizde tabii
****** 🙂))hahahahaha maalesef IT çalışanlarının kronikleşmiş sorunu elektriğin geçtiği herşeyden anlıyoruz sanıyorlar

******* CFO arabasında teyip çalışmıyor indim baktım🙂))ne yıllardı....arkadaş bizi mesleğimizden boşuna soğutmadılar🙂)

*****Sen anlarsin deyip kahve makinasina bakmami istediler geçen..
***hahahaha buda iyiymiş bu paylaşımlardan bir blog yapalım🙂)belki çalışanlar arasında farkındalık oluştururuz🙂)

************Yapabildin mi bari üstad? Kahve önemli tabi 😁
****patron bana hesap makinesi verdi bu casio hesap makinesi bozuldu yıl 2008 hemen bakarmısın yenisini almayalım.

************* bende tamam patron tabi hemen bakıyorum bir gün sonra patrona döndüm
******patron baktım işlemcisi yanmış çok daha fazla masraf yenisini alalım dedim🙂))
****cimrilikte sınır yok🙂))

***********Valla eskiden ucuzdu hesap makineleri
****aynen 20 TL'lik makineden bahsediyorum
********Şimdi normal bi casio 100tl den aşağı değil
********yaw ben ona bir saat zaman harcasam 20 tane yenisini alırsın🙂)maaşım belli olmadı değil mi🙂)
**** Hesap makinesi error
*🙄
*Şu access pointi dekor lambası olarak kullanan mağazacı var.
* Iyi fikir yalniz
* Ledler ışıklı ışıklıydı dört tane daha gönderir misiniz diyor
***** Kirmizisindan gonderseydiniz
***** Makinasına virüs bulaşan kullanıcının virüsü temizlememiz için monitörü getirdiğine şahit oldum.
****😀😀😀👏
*****Işin kötüsü de o.. Yaptim 😄😄😄
**** Kötü mü olur hiç. Şansımızı yüceltmişsiniz. 😜
*****Eminim çoğu kişiye denk gelmiştir. Monitörüm çalışmıyor diye arıyorlar. Sorunu telefonda anlamaya çalışıyorsun, işin içinden çıkamayınca, ofisine gidiyorsun bir bakmışsın monitörün arkasındaki elektrik gevşemiş veya çıkmış 😀😁😂🤣
**** İtü Cisco kursundayım router konfigüre etme, arada router üzerinde firewall fantezileri yapıyoruz arkadaş sistem yöneticisi virüs bulaştı sisteme müdahale ettim hallettim sonra tekrar bulaştı ama en sonunda buldum dedi. Bizde nasıl buldun dedik doğal olarak virüs CAT 5 kablosuna saklanıyormuş dedi, tabi ben patavatsız olduğum için arkadaş sen sanayiye git geleceğin çok daha parlak diye ağzımdan çıktı... Patron nasıl bir ah aldıysa karşısına böyle bir sistemci çıkmış arasan bulunmaz...
***Hayatımda duyduğum en absürt teknoloji cahilliğiydi...
***Adamın fotoğrafını çektim. Hala arada bakar bakar hey gidi günler derim...
****O bizde çok oluyor.. Ingiliz prizlerinin üzerinde on/off diye bir anahtar var ekstradan.. Nasil beceriyorlarsa, onu kapatiyorlar. Artik ayaklariyla falan heralde.. Gidip bakinca "tamir etmem" 2 sn sürüyor, "beni Bunun için çagirdin, farkinda misin?!" surat ifademle bakinca da utaniyorlar..
*****ne zaman bütçe toplantısı olsa o raporlar hep bozulur,mouselar çalışmaz,bilgisayar kitlenir o zaman derim arkadaş bu paralel evren quamtum kesin var..nasıl bir enerji yayıyorlarsa yusuf yusuf herşey bir anda bozuluyor🙂)hemen hemen her bütçe toplantısında olur....derim tamamlanmayan bütçe raporları kurban arıyor🙂))
**** Beni ne zaman bişey bozuldu açamıyorum vs diye çağırsalar gittiğimde çalışıyor
****Valla az önce açılmıyodu filan diyolar nasıl bir enerjim varsa artık😃
**** desenize herkesin sorunları aslında ortakmış🙂))bende artık beni çağıranlar bayansa demek ki bana öğlen kahve ısmarlama günün müş diyorum🙂)erkek ise akşam yemek.🙂)
***** Evet bu çoğu çalıştığım firmada oldu. Yazıcıdan çıktı alamıyorum, internet yok, bilmem ne dosyasını açamıyorum gibi gibi tüm sorunlar biz odaya girdiğimiz an çalışır 😁😁
****Ve hemen hemen söylenen şu olur. Senin geldiğini görünce çalıştı, senden korktu vs vs gibi cümleler 😊
*Uretimde 4 tane yeni robotu bir hatta devreye aldik es zamanlarda. Fabrika muduru (simdi bizde calismiyor) acaba robotlar mi teyitleri veriyor, kapatsak mi dedi. Hic unutmam, gulemedim, anlatamadimda. Oysaki robotlar agda bile degildi 😊 hangi filmden etkilendi bilinmez..
*** 👍🏻👍🏻😆😆bizde arabası bozulanda bana soruyor. Hobi bizimkisi hobi diyorum meslek değil
*** 😂😂😂
****Arkadaslar kaliteli ve ince paylasimlariniz icin kutluyorum sizi, aksam aksam guldurdunuz Eyvallah 😂😂😂
***Gercekten efsane hikayeler varmis :) ama “kahve makinasi” benin de favorim oldu
**** Çok uzun zaman önce firewall loglarında engelli sitelere girdiğini tespit ettiğimiz yönetici arkadaşımı uyarmıştım. “Sana yonetimin onayina istinaden her yere erişim yetkisi verdik bu sitelere girmemen gerekiyor” demistim.
Ben oralara girerken Chrome Gizli modu kullaniyorum. Hic bir yerde izi kalmiyor diyip bana inanmamisti. Evde de Chrome Gizli modda kullaniyormus, yakalanmiyomus.
****Bu da guzelmis. Hic bir yerden kalmiyor. Ama bilmiyor ki her zaman kayit alan biri vardir.
***süpermiş🙂)))
****Önceki şirketimde Digiturk receiver açılmıyor diye çağırmıştı gm. Gel sen anlarsın diye. Çözümse kumandanın pilleri değiştirmek olmuştu. Bu tarz olaylar o kadar oluyorki geri kalmışlığımıza şükür ediyorum. İyiki japonyada teknolojik tuvaletler bizde değil diye 🤭
*** 👍👍👍
**** Bizde 2 yonetici, magaza acacak yer arayip bolgenin potansiyeli icin 1 hafta akdeniz bolgesinde dolasip kamera kaydi almislardi. Geldiler patrona sunacaklar kamerayi calistiramiyorlar. Gidip baktik, kameraya kaset takmamislar, bos bos 1 hafta cekim yapip gelmisler.
**** bu süpermiş çok cesur ve çılgınca🙂))
**** İnternetin ilk zamanları ve erişim yetkisi sadece ustduzeye verildiği yıllarda bir Genel Müdür Yardimcimizin internet çalışmıyor çağrısına gidisim var,  tam 3 gün her sabah sekreteri arıyor gidiyorum GMY toplantıda, bilgisayarı kontrol ediyorum gazetelerden birinin sayfasını açıyorum  calisiyor, sorun yok deyip bilgi işleme iniyorum arkamdan sekreter arayıp niye bakmadiniz diyor, ruhumu teslim ederek çıkıyorum GMY gene toplantıda, neyse en sonunda artık 3. gün oturdum bekledim, GMY geldi fircasini attı, ben kıpkırmızı bir şekilde bilgisayara girip sayfayı açınca durdu ve dedi ki ben internete ordan değil burdan giriyorum diyerek masa üstündeki binlerce kisayoldan birini tıkladı ve sayfa açılmadı , meğer GMY her sabah geldiğinde hava durumu için Poseidon sayfası için oluşturduğu kısayolu kullaniyormus ve o haftada Poseidon web sayfasındaki simulasyon sayfasını guncelledigi için acilmiyormus, web sitesinin ana linkini yazıp menüden istediği simülasyonu açtığımda GMY nin renk değişimini seyretmek çok keyifliydi🤭
Neredeyse 1 hafta boyunca her sabah özür niyetine ekibe kahvalti taşıyıp ekiple kahvaltı edip o zamanlar aramızda para toplayıp yaptığımız cuma mesai bitimine yakin happyhour un sponsoru olmustu😂 hey gidi saha destek günleri hey😜
**** Benzer bir durum benim de başıma gelmişti
****: Bende 2007 yilinda ilk ise basladigimda toto isimli japonyadan alinmis teknolojik tuvaleti ogrenene kadar epey ugrasmistim, biraz islandiktan sonra ogrendim ama Hakan 😁 Bu arada tuvalet 1999 yilinda alinmis 🙄
**** Hala aynı hocam hocam genç itcilerin başıda belada hadi siz başladığınızda her evde pc yoktu
**** Şimdi herkesin cebinde pc
****Hergün çay molasında efendim benim çocuğa telefon pc alcaz ne alalım
***Çocuk tablet ekranını kırdı değiştirmisin
**** 😯☺
**** Bu süpermiş 😊
*** 👍
***: 👍🏻👍🏻
***Bizim firmalarımız dahil, genelde tüm kurumları özet geçmiş. 😀😀👏👏👏
****Bir de satınalma bölümünü de yazsaymış😜
****Bu akşam epey bir görev tanımı ve organizasyon yaptık güzeldi :-)) herkese teşekkür ederim güzel katkıları için,...
*** O zaman kapanışı da yıllar önceden okuyup kaydettiğim şu link ile yapayım :)
**** https://medium.com/turkce/türkiye-de-it-departmanı-ve-help-desk-sektöre-atılacaklara-tavsiyeler-25e420e2c177
**** İyi geceler 😊
***yazık adamlara 😃

Image result for computer jokes

Post a Comment

Previous Post Next Post